De Juiste Lijn

logo NDN nvd logo Orthomoleculair dietist glutenvrij coeliakie

Petra WiltingGoede voeding, een goede darmflora , gezond gewicht, lekker bewegen en voldoende ontspanning vormen in mijn ogen de basis om je goed te voelen. Ik zie in mijn werk vaak mensen die geen plezier meer beleven aan eten. Door allerlei diiëten zijn ze te sterk gefocust op voeding en hun gewicht en dat is jammer. Ik vind het een uitdaging om mensen te helpen bij het ontwikkelen van een goed én lekker voedingspatroon, zodat het plezier in eten terug komt. Samen werken we aan inzicht en bewustwording. Graag ben ik daarbij jouw ‘culinair adviseur’ aangezien een goede voeding ook vooral lekker moet zijn. Vaak lopen mensen opgelucht de deur uit na het eerste gesprek, blij dat ze geen dieetlijst krijgen.

In mijn werk zie ik vaak mensen die geen plezier meer beleven aan eten. Door allerlei dië ten zijn ze te sterk gefocust op voeding en hun gewicht en dat is jammer. Ik vind het een uitdaging om mensen te helpen bij het ontwikkelen van een goed én lekker voedingspatroon, zodat het plezier in eten terug komt. Samen werken we aan inzicht en bewustwording. Daarbij maak ik gebruik van elementen uit de cognitieve gedragstherapie.


Inmiddels kan ik me wel specialist noemen bij het oplossen van maag-darmproblemen. De basis daarvan is altijd goede voeding en voldoende ontspanning. Als het nodig is, maak ik gebruik van aanvullende onderzoeken en/of suppletie. Dat kunnen aanvullende ontlastingsonderzoeken zijn of bv een supplement (aanvullende vitamines, mineralen of andere functionele voedingsstoffen zoals probiotica). Ook werk ik graag samen met andere hulpverleners die zich bezig houden met darmproblemen zoals een osteopaat, huisarts, MDL arts, hypnotherapeut of haptotherapeut.

Maagdarmproblemen zijn niet altijd makkelijk te verhelpen. Het is een ingewikkelde puzzel die ik graag gezamenlijk met je probeer op te lossen.

Je bent ook van harte welkom voor ondergewicht, diabetes mellitus, hart- en vaataandoeningen en overgewicht. De basis is hetzelfde; goede voeding, een goede darmflora , gezond gewicht, lekker bewegen en voldoende ontspanning. Ik help je graag!Charlotte GritAl op jonge leeftijd fascineerde de kracht van voeding mij. Hoe het je energie geeft voordat je gaat sporten, hoe het mensen aan een tafel kan verbinden, hoe we er het leven mee vieren en verdriet mee verzachten. Ik ben dol op het verkennen van nieuwe smaken en gerechten en besloot om na de middelbare school de wereld van gastronomie in te duiken. Ik vergrootte mijn voedsel en waren kennis, stond uren in de keuken en rondde met succes de Hotelschool af.

Naarmate ik ouder werd groeide mijn interesse naar de rol van voeding binnen een gezonde leefstijl. Wat nou als voeding niet je vriend is, maar meer de vijand? Ik zag het (te) vaak om mij heen. Vage gezondheidsklachten, vermoeidheid, een slechte relatie met voeding en verminderd zelfbeeld. Ik voelde dat ik hierin iets wilde veranderen. Ik besloot de opleiding Voeding & Diëtetiek in Amsterdam te volgen en studeerde in 2021 af als diëtist.

Al gauw leerde ik in de praktijk dat niet alleen voeding de klus kan klaren. Door mij te verdiepen in orthomoleculaire geneeskunde leerde ik meer over hoe je het grotere plaatje kan gaan zien en te beredeneren op holistische wijze. In 2022 rondde ik de opleiding tot orthomoleculair therapeut af en daarop volgde diverse bijscholingen over darmtherapie, hormoongezondheid en vele andere interessante onderwerpen.

Vanuit hier is het mijn passie geworden om mijn cliënten als het ware een stukje eigen regie over de gezondheid terug te geven. Ik ben ervan overtuigd dat een gezondere leefstijl voor iedereen haalbaar is zonder dat het een obsessie hoeft te zijn. Samen bouwen we aan nieuwe gewoontes en leer ik je over de lichamelijke processen die hierbij gepaard gaan. Met name gezond eten dat ook erg lekker smaakt is voor mij de basis dus maak je geen zorgen dat je minder zult gaan genieten. Niet vullen maar voeden is het principe.

Ik ga graag samen met jou opzoek naar een gezonde balans tussen goed en voedzaam eten, voldoende beweging, rust en ontspanning en soms ook leren loslaten om jouw gezondheidspuzzel te kunnen oplossen.

Ik ben enthousiast met een frisse blik en je kunt voor uiteenlopende gezondheidsklachten bij mij terecht. Of het nu om overgewicht, ondergewicht, diabetes type 2, verhoogd cholesterol, COPD, het optimaliseren van een vegetarisch eetpatroon, maag- darmklachten, prikkelbaar darmsyndroom, coeliakie, voedselovergevoeligheden, vermoeidheid, hormonale disbalans: PMS, PCOS en menopauze gaat, ik help je graag.