Orthomoleculaire voeding
Onze voeding bestaat uit eiwitten, vetten en koolhydraten. Dit zijn de bouw en brandstoffen van ons lichaam , elk met zijn eigen functie: Vetten zijn nodig voor soepele gewrichten, een goede hersen- en oogfunctie en ze leveren energie. Goede vetten kunnen we vinden in vette vis, noten, zaden, kokos, avocado en olijfolie. Eiwitten zijn als bouwstof nodig voor een goede weerstand, de spieropbouw en een mooie huid. Tenslotte zijn eiwitten belangrijk bij diverse hormonen. Bekende hormonen zijn melatonine, serotonine en dopamine. Ze spelen een belangrijke rol bij onze nachtrust en onze stemming. Goede eiwitten vinden we in (biologisch) vlees, vis, noten, ei. Koolhydraten hebben 1 functie, nl. het leveren van brandstof. Het is de makkelijkste brandstof om snel energie van te maken voor onze spieren en onze hersenen. Daarvoor wordt het eerst afgebroken tot glucose. Koolhydraten vinden we in zetmeelproducten zoals brood, pasta, aardappelen, rijst maar ook in fruit, zuivelproducten, koek, snoep, gebak en suiker.
Bij orthomoleculaire voeding gaan we ervan uit dat de meest ideale voeding voor de mens een energieverdeling heeft met in verhouding meer (dierlijk) eiwit en minder koolhydraten. Zonder de juiste voedingsstoffen werkt het lichaam niet optimaal. Er kunnen tekorten en uiteindelijk klachten ontstaan. Orthomoleculaire voedingsleer houdt zich bezig met de rol van allerlei moleculen bij het functioneren van het lichaam. Hierbij streven we naar de juiste moleculaire omstandigheden op celniveau, waarbij het lichaam optimaal kan werken. Door toevoegingen van de juiste voedingsstoffen kan het lichaam zichzelf herstellen en vergroot je de veerkracht van je lijf. Dit doen we door aanpassingen op het gebied van voeding en/of leefstijl, eventueel in combinatie met voedingssupplementen. We verkopen de supplementen niet zelf, daarvoor verwijzen we je naar de normale verkoopkanalen.